Recepten met Portugese visconserven

Koken met Portugese producten

Lekker en smaakvol koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste ingrediënten van goede kwaliteit ben je al een heel eind op weg. Gun jezelf het beste. Kies voor pure producten en ga voor een intense smaakbeleving.

Veel kookplezier!

Sardines bruschetta

Een gemakkelijk recept waarmee je snel iets bijzonders op tafel zet: sardines bruschetta. 

Naast de klassieke variant kun je nu ook de bruschetta met sardientjes serveren.

Stap 1: Je hebt nodig: stevig (land)brood, een goede olijfolie, verse knoflook. Voor de toppings: rijpe harde tomaten, verse basilicum, mozzarella, een blik sardines met olijfolie en citroen. 

Stap 2: Snijd de knoflook fijn en maak een marinade met olijfolie. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflook olijfolie en doe ze in een voorverwarmde oven. En bak ze kort krokant. 

Stap 3: Snijd intussen de tomaten in blokjes en hak de basilicum grof. Meng de ingrediënten in een kom en voeg een scheut olijfolie toe . Open het blikje sardientjes met olijfolie en citroen en haal de sardientjes uit de olie. Snijd de mozzarella in kleine plakjes. 

Stap 4: Haal de sneetjes geroosterd brood uit de oven en beleg ze met de verschillende toppings (tomaat/mozzarella, tomaat en de nieuwste variant tomaat met sardientjes. Voeg naar smaak peper en zeezout toe. 

Bom apetite!