Recepten met Portugese visconserven

Koken met Portugese producten

Lekker en smaakvol koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste ingrediënten van goede kwaliteit ben je al een heel eind op weg. Gun jezelf het beste. Kies voor pure producten en ga voor een intense smaakbeleving.

Veel kookplezier!

Recept Sardine Tempura

Sardine tempura met chili-limoen mayo! Een kleine geschiedenisles: Tempura is van oorsprong een Portugees gerecht dat in de 16e eeuw door missionarissen uit Alentejo, Portugal, naar Japan werd gebracht. Sindsdien is tempura een ongelooflijk populair gerecht in Japan. Het wordt vaak gemaakt van groenten, vis, octopus of champignons. 

Ingrediënten:

1 blik Formosa Gourmet Sardines in pikante olijfolie
3 wortels *
1 handvol sperziebonen *

* kan worden vervangen door groenten naar keuze, bijvoorbeeld zoete aardappel, champignon of courgette.

plantaardige olie om te frituren

 

Beslag:

1 ei
2 dl bloem voor alle doeleinden
1 theelepel bakpoeder
1 dl ijskoud water

Chili-limoen mayo:

1 kleine chili
1limoenmayonaise

1 snufje citroentijm

Voorbereiding:

Meng de mayonaise, stukjes chili en limoensap. Bewaar in de koelkast terwijl je de tempura maakt.

Zet een pan water aan de kook.

Snijd de groenten in kleinere stukjes. Kook gedurende 6 minuten en spoel af met ijskoud water. Haal de sardines uit het blik.

Zet een brede koekenpan op middelhoog vuur met de plantaardige olie.

Maak het tempurabeslag: meng ei en bloem met water tot een dik beslag.

Doe de sardines en de groenten in het tempurabeslag om ze te coaten en doe er voorzichtig een paar in de olie.

Bak de ene kant en draai dan om en bak de andere kant. Als ze een gouden kleur hebben, zijn ze klaar.

Serveer direct samen met de chili-mayo.

Bom apetite!

Recept Sardines bruschetta

Een gemakkelijk recept waarmee je snel iets bijzonders op tafel zet: sardines bruschetta. 

Naast de klassieke variant kun je nu ook de bruschetta met sardientjes serveren.

Stap 1: Je hebt nodig: stevig (land)brood, een goede olijfolie, verse knoflook. Voor de toppings: rijpe harde tomaten, verse basilicum, mozzarella, een blik sardines met olijfolie en citroen. 

Stap 2: Snijd de knoflook fijn en maak een marinade met olijfolie. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflook olijfolie en doe ze in een voorverwarmde oven. En bak ze kort krokant. 

Stap 3: Snijd intussen de tomaten in blokjes en hak de basilicum grof. Meng de ingrediënten in een kom en voeg een scheut olijfolie toe . Open het blikje sardientjes met olijfolie en citroen en haal de sardientjes uit de olie. Snijd de mozzarella in kleine plakjes. 

Stap 4: Haal de sneetjes geroosterd brood uit de oven en beleg ze met de verschillende toppings (tomaat/mozzarella, tomaat en de nieuwste variant tomaat met sardientjes. Voeg naar smaak peper en zeezout toe. 

Bom apetite!