Gratis verzending in Nederland vanaf 50 EUR

Mijn ervaring met een shampoo bar - krultype 3C

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 12:02

Een leuke bijkomstigheid van een webshop eigenaar is toch wel het uitzoeken, testen en vergelijken van nieuwe producten. Ik vind het belangrijk om mijn eigen ervaring te hebben met een product. Te weten hoe het voelt, hoe het ruikt of hoe iets smaakt. Dat geeft mij een heleboel informatie die ik kan omzetten in tekst. Ik ervaar het als een luxe en een must om producten uit te zoeken waar ik achtersta en die passen in de visie van onze webshop. 

Krullenbos 

In eerdere blogs heb ik al eens uitgelegd dat wij in ons gezin streven naar minimalisme in de badkamer. We hebben de plastic flessen vloeibare zeep en shampoo achter ons gelaten. We hebben het roer omgegooid en bewuste keuzes gemaakt. We gebruiken echte zeep en nu ook shampoo bars. 

Ik moet toegeven dat de overstap naar een shampoo bar best even wennen was. Ik heb een dikke bos krullen, waardoor er in het verleden heel wat flessen shampoo en conditioner met gemak doorheen gingen. De kapper bevestigd regelmatig wat ik al weet "wat heb je toch veel haar". Vandaar de uitdaging om mijn dikke haar met een haarzeep te lijf te gaan.  

 

Ik ben gestart met onze all-in one shampoo & conditioner bar. Ik heb deze gekozen omdat mijn haar van nature stug en droog aanvoelt. Ik heb een goede hydraterende shampoo & conditioner nodig om mijn haar zachter te maken en bovendien de krul bevordert. De conditioner is ook belangrijk om mijn haar makkelijker uit de klit te halen.  

Na het afspoelen van mijn haar onder de douche breng ik de shampoo aan. Je kunt de bar tussen je handen laten schuimen en vervolgens in je haar aanbrengen. Een shampoo bar schuimt minder dan een traditionele vloeibare shampoo, door het simpele feit dat er geen chemische middeltjes zijn toegevoegd die voor veel schuim zorgen. 

Het direct aanbrengen op mijn haar bevalt mij beter. Ik begin altijd boven op het hoofd en masseer de shampoo in het haar en op de hoofdhuid. Zo werk ik naar de punten toe. Met mijn vingers ontwar ik mijn haar, hetgeen boven mijn verwachtingen opvallend soepel gaat. Ik durf het inmiddels aan om met een grove kam mijn haar zachtjes uit te kammen onder de douche. Nadat ik mijn hele haar heb doorgekamd en de klitten er zachtjes uit heb kunnen halen, is het tijd om de shampoo eruit te spoelen. Ondertussen geniet ik van de heerlijke exotische geuren en waan ik me in een luxe salon. En dat in mijn eigen badkamer! 

 

Verrassend resultaat 

Het valt me op dat mijn nog vochtige haar in eerste instantie veel stugger aanvoelt dan ik gewend ben. Ik laat het drogen aan de lucht en doe er niets meer aan om het resultaat goed te beoordelen. Het resultaat is verrassend. De zachte boters en oliën in de shampoo bar hebben hun werk gedaan. Mijn haar voelt zacht en de krullen vallen weelderig. 

 

Ook de dagen er na is het resultaat nog goed zichtbaar en voelbaar. Maar is dit genoeg om mijn ritueel blijvend te veranderen? Voor mij is de motivatie voor een gezonde haardos genoeg om door te gaan en mijn routine blijvend te veranderen. Ik houd van kwaliteit en eerlijke producte. Hoe natuurlijker de look & feel hoe beter het product mij bevalt. Een overstap naar een nieuwe routine heeft simpelweg tijd nodig. Gun jezelf de tijd om uit te vinden welke bar het beste bij je past en hoe deze te gebruiken. Ook je haar zal moeten wennen aan de nieuwe natuurlijke producten. 

Inmiddels heb ik mijn eigen favorieten ontdekt. En zijn ook mijn kinderen enthousiast over het gebruik. Dit had ik stiekem wel gehoopt, maar niet verwacht. Tieners wijken nu eenmaal niet gemakkelijk af van hun vaste routines. Maar nieuwsgierigheid heeft de overhand gehad. En net als ik vinden zij mooi haar, een frisse hoofdhuid en een goed kapsel toch best belangrijk. Niet gek zo'n bar!

 

Voor elk haartype

De shampoo bars zijn geschikt voor alle haartypen. Of je nu lang, kort, steil of krullend haar hebt. Probeer het en gun jezelf de beste haarverzorging.  

Ze zitten bomvol met alleen maar plantaardige en natuurlijke ingrediënten (100% vegan), zonder SLS en sulfaat. De zachte boters en oliën (denk bijvoorbeeld aan shea butter, cacao boter, kokosolie, olijfolie druivenpitolie) hebben een krachtige en verzorgende werking. Ze hydrateren en reinigen je haar en je hoofdhuid zonder het te beschadigen.  

Je vindt ze samen met onze natuurlijke zepen in de webshop. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips. Of heb je vragen? Ik beantwoord ze graag. Stuur je mail naar info@portugalxclusives.nl

"Invest in your hair. It is the crown you never take off"


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.