Gratis verzending in Nederland vanaf € 50

Waarom overstappen op een shampoo bar?

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 11:16

Je bent het vast wel eens tegengekomen de term "shampoo bar" of "solid shampoo". Maar je hebt je er nog niet in verdiept, laat staan uitgeprobeerd. Wellicht kan ik je in deze blog op weg helpen jouw keuze te maken. Wat houdt het eigenlijk in? Heel eenvoudig gezegd, is het een vaste shampoo zonder de plastic fles. In de vorm van een stuk zeep, speciaal ontwikkeld voor het reinigen en hydrateren van je haar en hoofdhuid. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder. Er zijn enkele belangrijke feiten die je niet mag missen, zodat jij de juiste keuze kan maken. 

1) Plastic-vrij

Onze shampoo bars uit Portugal, zijn plastic-vrij. Verpakt in een milieuvriendelijke verpakking van 100% recyclebaar papier met een artistieke uitstraling is het een lust voor het oog. Het is onze persoonlijke missie om eenmalige plastic verpakkingen zoveel mogelijk te mijden. Dat is natuurlijk een hele opgave. En koste het tijd om te wennen aan nieuwe routines. Maar met geduld en kleine veranderingen is het steeds vanzelfsprekender en maak je uiteindelijk bewuste keuzes. Elke stap, hoe klein deze ook is, is er een in de goede richting. En bovendien scheelt het een lading onnodig plastic afval. En dat gezegd hebbende "een hoop bezoeken aan de plastic inleverpunten :-)."

2) Handgemaakt met alleen de beste natuurlijke en plantaardige ingrediënten

Een gezonde leefstijl vinden we steeds belangrijker. We lezen de etiketten en we laten ons niet zo snel meer om de tuin leiden door mooie verleidende marketinguitingen. Waarom zou je dit ook niet doen voor de verzorging van je haar? In de meeste vloeibare shampoo en conditioner zitten veel chemicaliën en zelfs plastic. De shampoo bars daarentegen zitten bomvol met alleen maar plantaardige en natuurlijke ingrediënten (100% vegan), zonder SLS en sulfaat. De zachte boters en oliën (denk bijvoorbeeld aan shea butter, cacao boter, olijfolie druivenpitolie) hebben een krachtige en verzorgende werking. Ze hydrateren en reinigen je haar en je hoofdhuid zonder het te beschadigen.  

3) Gaat langer mee

Een vaste shampoo is compact. Hij is kleiner dan de gemiddelde fles vloeibare shampoo fles, maar deze krachtpatser gaat tot zelfs 3x langer mee. Dat scheelt jouw in je portemonnee. 

4) Handig in gebruik

Kleiner en slimmer. Gevuld met alleen maar natuurlijke en effectieve producten voor een gezonde haardos. Neem je favoriete shampoo bar eenvoudig mee in je weekendtas, naar de sportschool en zelfs mee op reis. Ruimtebesparend en zeg maar bye bye tegen lekkende vloeibare shampoo flessen. 

5) (H)eerlijk genieten 

Ik kan nog veel meer redenen bedenken waarom je zou moeten kiezen voor een shampoo bar. Het is puur en heerlijk genieten van luxe natuurlijke aroma's van etherische oliën en ingrediënten. Het beste voor jouw haar en dat merk je al snel genoeg. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze. Als je hebt nagedacht over het veranderen van jouw haarverzorgingsroutine, beschouw dit dan als een duwtje in de rug om de sprong te wagen! In ons assortiment vind je shampoo bars in verschillende geweldige samenstellingen: of je nu droog haar, vet haar of normaal haar hebt. Zoek je een shampoo en conditioner? Check dan de handige 2-in-1 shampoo & conditioner bar. Probeer het en gun jezelf de beste natuurlijke haarverzorging. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Zet ze onderaan de blog!

"Invest in your hair. It is the crown you never take off"

Afbeelding van zachte natuurijke zeep uit Portugal in de geuren Amandel, Cherry Blossom
Afbeelding van solid shampoo, natuurlijke haarzeep

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.