Gratis verzending in Nederland vanaf € 50

Biologische jam "Doce"

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 19:31

Deze keer laten we je graag kennismaken met Portugese jam. Niet zomaar een potje jam, maar jam zoals je nog niet eerder hebt geproefd. 

Portugese streekproducten

In Portugal maakte ik voor het eerst kennis met tomatenjam, geserveerd op een dikke snee geroosterd boerenbrood en vergezeld met mijn favoriete koffie "galão" (een groot glas gevuld met espresso en warme melk). Ik had nog nooit van tomatenjam gehoord, maar ik was na de eerste hap al fan. De licht zoete jam van verse tomaten smaakte verrukkelijk. 

Tijdens onze reizen naar de prachtige landelijke streek Alentejo maakten we kennis met nog veel meer aparte jam met een diepe smaakbeleving. Producten van hoge kwaliteit die je niet zomaar in supermarkt vindt. We kiezen voor biologische teelt waardoor je geniet van de intensere smaak. Goed voor ons en voor Moeder Aarde. De biologische jams behoren tot de favoriete streekproducten. We werken samen met Alma de Nossa Gente (vertaald "ziel van het volk"). Zij bereiden de jam op traditionele wijze en hiermee houden ze een oude traditie in ere. De jam leent zich uitstekend bij de kaasplank, in een dessert of op een broodje.

Maak snel kennis met deze bijzonder lekkere jam uit Portugal. Kies uit tomatenjam, pompoenjam met sinaasappel, bramenjam, courgettejam met een vleugje kaneel, rode paprikajam, en aardbeienjam met chocolade.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.